Спеціальні потреби

На фоні пандемії в Алабамі вперше в історії зафіксували більше смертей, ніж народжуваностей


На фоні пандемії COVID-19 в американському штаті Алабама в 2020 році вперше в історії зафіксували більшу кількість смертей, аніж народжуваностей. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на чиновників штату.

“У 2020 році наш штат у буквальному розумінні скоротився”, - сказав на прес-конференції доктор Скотт Гарріс, очільник відділу охорони здоров’я штату. За його словами, минулоріч в Алабамі померло 64714 людей і народилось 57641.

Посадовець додав, що такої динаміки в штаті не було жодного разу за всю відому історію - ні протягом Першої Світової, ні протягом Другої Світої, ані протягом пандемії грипу 1918 року.

Згідно з офіційними даними, від COVID-19 в штаті минулоріч померло 7182 людини.

Алабама - далеко не єдиний штат, де в 2020 році смертність перевищила народжуваність. Дослідження університету Нью-Гемпшира вказує на те, що такий тренд зафіксували в половині американських штатів. Для порівняння, у 2019 році смертність перевищувала народжуваність лише в 5 штатах.

За даними The New York Times, зараз в Алабамі щодня від COVID-19 помирає в середньому 60 людей - при цьому повністю вакцинованими є 41% жителів штату.

Дивіться також: «В Америці: Пам’ятаємо»: інсталяція присвячена жертвам ковід-19 у США.

«В Америці: Пам’ятаємо»: інсталяція присвячена жертвам ковід-19 у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG