Спеціальні потреби

Росіяни обходять заборону на експорт нового iPhone 16. Кремль побоюється програм стеження 


Новий Apple iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max на виставці в Каліфорнії
Новий Apple iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max на виставці в Каліфорнії

Компанія Apple спростовує заяви Кремля про можливе оснащення нових смартфонів iPhone 16 програмами для стеження. Таке побоювання у Москві озвучене на фоні продажу нової моделі смартфону усупереч забороні на експорт.

Роздрібні торговці обходять ці обмеження. Вони дають споживачам можливість передзамовлення телефонів, інформує агенція Reuters.

Для росіян це коштує на кількасот доларів дорожче, ніж iPhone коштують у США.

Офіційним особам від Кремля наказано припинити використання iPhone через побоювання, що західні спецслужби оснастили їх програмним забезпеченням для спостереження, інформує Reuters.

Про представлення нових моделей від Apple заявили російський бренд М.Видер-Ельдорадо і оператор мобільного зв’язку МТС.

У березні 2022 року Apple призупинила всі продажі своїх продуктів у Росії та призупинила роботу таких сервісів, як ApplePay у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а також через накладені Заходом санкції, що обмежують експорт технологій до Росії.

Іноземні бренди, які припинили експорт до Росії, тепер користуються непрямими шляхами, щоб досягти клієнтів – зазвичай через країни, які не запровадили санкції проти Росії, свідчить Reuters.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG