Спеціальні потреби

Торнадо забрали життя щонайменше 13 людей


Торнадо забрали життя щонайменше 13 людей
Торнадо забрали життя щонайменше 13 людей

Потужні шторми та торнадо забрали життя щонайменше 13 людей в центральній частині США, лише через два дні після численних смертей в штаті Міссурі внаслідок найбільш руйнівного торнадо за більш ніж 60 років.

Шторми та град завбільшки з тенісні м’ячі валили дерева, нищили машини та будівлі.

Останні торнадо оминули постраждале від стихії місто Джоплін в штаті Міссурі. В неділю це місто опинилось в епіцентрі найпотужнішого торнадо в історії США з 1947-го року.

З 50 тисяч мешканців міста загинуло 123 людини. Очікується, що кількість смертей може виявитись навіть більшою. За повідомленнями місцевої влади майже 1500 людей зникли безвісти.

Загальна кількість загиблих внаслідок торнадо останніми тижнями в центрі та на півдні США сягає 500 людей. Більших втрат Америка зазнавала лише у 1953-му, коли внаслідок торнадо загинули 519 осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG