Спеціальні потреби

Пентагон про далекобійні удари в Росії: "Є обмежена кількість ATACMS"


Невелика кількість далекобійних ракет ATACMS та побоювання щодо ескалації конфлікту, є серед причин, чому США не дозволяють застосовувати ці ракети для ударів вглиб Росії, заявила у четвер 5 вересня заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх.
Невелика кількість далекобійних ракет ATACMS та побоювання щодо ескалації конфлікту, є серед причин, чому США не дозволяють застосовувати ці ракети для ударів вглиб Росії, заявила у четвер 5 вересня заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх.

У Пентагоні пояснили, що Сполучені Штати не дають дозвіл на застосування західної далекобійної зброї для ударів вглиб Росії з кількох причин.

Серед них – невелика кількість далекобійних ракет ATACMS та побоювання щодо ескалації конфлікту, заявила під час брифінгу для журналістів у четвер 5 вересня заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх.

"Існує обмежена кількість ATACMS. Немає надлишку і цих засобів великого радіусу дії. І, звісно, одна річ, яку ми завжди оцінюємо, — це ескалація, і це те, про що ми дуже чітко говорили з самого початку", - заявила Сінгх.

Водночас представниця Пентагону додала, що Україна успішно використовує ATACMS для бойових дій на сході та півдні України. І саме туди Штати допомагають їм спрямувати бойову потужність.

Сабріна Сінгх також підтвердила учорашню заяву Джона Кірбі, радника з питань комунікацій у сфері безпеки Білого Дому про те, що досяжності ATACMS не вистачить для ударів по російських аеродромах, звідки злітають літаки для ударів по Україні.

"За оцінками нашої розвідки, 90% російських літаків, які запускають керовані авіаційні бомби та ракети проти України, знаходяться на аеродромах, які знаходяться за 300 кілометрів від території, контрольованої Україною", – додала Сінгх.

Під час брифінгу для журналістів вона також анонсувала зустріч Контактної групи з оборони України у німецькому Рамштайні у п'ятницю 6 вересня.

Під час зустрічі, зокрема, обговорюватиметься питання "зміцнення потенціалу протиповітряної оборони України", пояснила Сінгх.

Александер Віндман: "Страх ескалації – це міраж". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG