Спеціальні потреби

Тисячі демонстрантів у Бахрейні вимагають відставки Уряду


Жалобна хода за юнаком, який загинув у зіткненнях між демонстрантами та урядовими військами в Бахрейні
Жалобна хода за юнаком, який загинув у зіткненнях між демонстрантами та урядовими військами в Бахрейні

Тисячі демонстрантів в Бахрейні в неділю пікетували офіс прем’єр-міністра країни. Демонстрації з вимогами політичних реформ, що тривають вже кілька тижнів, скеровані проти шейха Халіфа бін Салман аль-Халіфа, який керує країною вже 40 років і є дядьком короля Бахрейну Хамада бін Ісса аль-Халіфа.

Бахрейн – невеличка острівна держава у Перській затоці. Місцева опозиція, очолювана шиїтами вимагає відставки уряду, який знаходиться під контролем родини аль-Халіфа.

Учасники мітингу заявляють, що прагнуть передачі влади від сунітської королівської родини до обраного уряду, який представляє шиїтів, які складають більшість населення країни.

Опозиція також нарікає на високий рівень безробіття серед шиїтів. Вона заявляє, що уряд чинних надає громадянство Бахрейну іноземцям-сунітам. Ті, за словами опозиціонерів, відбирають робочі місця у шиїтів та збільшують чисельність сунітів в невеличкій країні.

У відповідь на вимоги опозиції, король Бахрейну Хамад наказав створити в країні 20 тисяч робочих місць в урядовому секторі.

Спроби уряду придушити акції опозиції забрали життя 7-х демонстрантів. Пізніше під тиском Заходу, уряд погодився дозволити подальші демонстрації.

Епіцентром протестів є площа Перлів в місті Манама.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG