Спеціальні потреби

Байден: "Підтверджу відданість Америки підтримці України". Блінкен виступить на Радбезі по Україні


На архівному фото Президент США Джо Байден з президентом України Володимиром Зеленським в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні 21 вересня 2023 року. Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі 26 вересня, заявила речниця Байдена. (AFP)
На архівному фото Президент США Джо Байден з президентом України Володимиром Зеленським в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні 21 вересня 2023 року. Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі 26 вересня, заявила речниця Байдена. (AFP)

Президент США Джо Байден зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським в Білому домі наступного тижня. Про це він написав в мережі Х.

«Я з нетерпінням чекаю наступного тижня в Білому домі свого друга, президента України Зеленського. Під час його візиту я ще раз підтверджу відданість Америки підтримці України, яка захищає свою свободу та незалежність», – написав він.

Як повідомляє Радіо Свобода, наступного тижня президент України Володимир Зеленський відвідає Сполучені Штати Америки, де він виступить на Генеральній асамблеї ООН і зустрінеться з президентом і кандидатами у президенти США, повідомили 19 вересня в Офісі президента.

«Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом і представить йому план перемоги. Глава Української держави розраховує обговорити деталі цього плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України заради свободи», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Володимир Зеленський також планує зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками Конгресу Сполучених Штатів від обох партій і 45-м президентом США Дональдом Трампом, зазначили в Офісі президента.

На початку цього місяця Зеленський заявляв, що Україна представить план перемоги президентові Сполучених Штатів Джо Байдену й обом кандидатам у президенти – Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив 18 вересня, що може провести зустріч з Зеленським наступного тижня, коли український лідер прибуде до Нью-Йорка для участі в сесії Генасамблеї ООН.

Також у четвер Bloomberg із посиланням на свої джерела писав, що віцепрезидентка США і кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні наступного тижня.

Напередодні Зеленський заявив, що український план перемоги вже повністю готовий і тепер головне – мати «рішучість його реалізувати».

Блінкен візьме участь у засіданні Радбезу ООН по Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен візьме участь у засіданні Радбезу ООН, присвяченому російській війні проти України в рамках відкриття 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про те, що Блінкен долучиться до засідання за участі президента України Володимира Зеленського та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, у вівторок під час брифінгу заявив речник відомства Метью Міллер.

«Він (держсекретар Блінкен, – ред.) буде брати участь у дебатах Радбезу ООН, присвячених війні в Україні. Ми очікуємо, що на цій зустрічі буде присутній президент Зеленський. Ми очікуємо, що у цій зустрічі візьме участь міністр закордонних справ Росії. І ми очевидно думаємо, що це в інтересах США, щоб інтереси США були представлені та захищені на цій зустрічі державним секретарем США», – заявив речник Держдепу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG