Спеціальні потреби

"Чи мали б сенс удари по Кремлю? Ні!" Байден про те, що США не бачать доцільності в ударах вглиб Росії


Президент США Джо Байден проводить пресконференцію під час 75-річчя саміту НАТО у Вашингтоні, США, 11 липня 2024 р. REUTERS
Президент США Джо Байден проводить пресконференцію під час 75-річчя саміту НАТО у Вашингтоні, США, 11 липня 2024 р. REUTERS

Президент США Джо Байден та очільники оборонних та безпекових відомств США здійснюють щоденну координацію дій щодо України і не бачать необхідності ударів вглиб Росії американською далекобійною зброєю, сказав президент США Джо Байден на пресконференції у Вашингтоні.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи піде він назустріч проханням президента України Володимира Зеленського щодо дозволу використання американської далекобійної зброї для ударів по військових об'єктах вглиб Росії, Байден відповів, що військові США не бачать доцільності в цьому.

"Ми дозволили Зеленському використовувати американську зброю в наближених прикордонних регіонах Росії. Чи маємо ми його обмежувати? Наприклад, якби Зеленський, а такого нема, мав можливість проводити удари по Москві, по Кремлю? Чи мало б це сенс? Ні. Питання в тому, як найкраще використати зброю, яку він має, зброю, яку ми йому надаємо", – сказав Байден.

Він додав, що США надали Україні більше можливостей для ударів на далеку відстань, а також більше захисних можливостей.

"Наші військові, і я слідую порадам мого начальника штабу, а також міністра оборони та наших співробітників розвідки, і ми щодня вирішуємо, що вони повинні, а що не повинні робити, як далеко вони можуть зайти. І це логічно", – сказав Байден, виступаючи на пресконференції за результатами ювілейного 75-го саміту НАТО.


Напередодні Зеленський на запитання Голосу Америки про те, чи зняли США обмеження на використання своєї зброї українськими військовими для ударів углиб Росії, відповів: "Ми працюємо над цим".

Під час свого виступу в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні президент України також заявив, що дозвіл США вражати воєнні цілі на території Росії за допомогою американської зброї допоміг Україні зупинити російський наступ на Харків.

А тепер українські сили оборони потребують подальшого зняття обмежень, щоб захистити й інші українські міста. За його словами, це дасть "миттєвий результат", тож Київ очікує на таке рішення західних союзників.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG