Спеціальні потреби

Байден і новий прем'єр Британії Стармер підтвердили "незмінну підтримку Україні"


Кір Стармер, лідер Лейбористської партії Великої Британії, під час виступу у британському парламенті, 30 березня 2022. Jessica Taylor/UK Parliament via AP
Кір Стармер, лідер Лейбористської партії Великої Британії, під час виступу у британському парламенті, 30 березня 2022. Jessica Taylor/UK Parliament via AP

Президент США Джо Байден привітав з призначенням на посаду нового прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

У телефонній розмові "лідери підтвердили особливі відносини" між країнами та важливість спільної роботи на підтримку свободи та демократії в усьому світі, повідомляє Білий дім.

У повідомленні додано, що Байден і Стармер "підтвердили свою незмінну підтримку України, яка бореться з непримиренною агресією Росії".

Американський президент та британський прем'єр зустрінуться наступного тижня у Вашингтоні на ювілейному 75-му саміті НАТО.

Нагадаємо, Лейбористська партія здобула переконливу перемогу на виборах 4 липня і, отримавши понад 400 місць з 650 у британському парламенті, формуватиме новий уряд на чолі з Кіром Стармером.

Новий склад парламенту, де досі майже 14 років переважали представники Консервативної партії, збереться у Лондоні 9 липня.

Грузини готуються до вирішальних виборів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG