Спеціальні потреби

Білий дім про північнокорейських військових на боці Росії: якщо підтвердиться, це дуже тривожний розвиток подій


У Білому домі наголошують, що у разі, якщо повідомлення про військових з Північної Кореї на боці Росії підтвердяться, це означатиме чергову демонстрацію відчаю та ізоляції Путіна. Фото: AFP, лідери Росії та КНДР
У Білому домі наголошують, що у разі, якщо повідомлення про військових з Північної Кореї на боці Росії підтвердяться, це означатиме чергову демонстрацію відчаю та ізоляції Путіна. Фото: AFP, лідери Росії та КНДР

У Білому домі повідомили, якщо участь північнокорейських військових на боці Росії у війні проти України підтвердиться, це може означати небезпечний і дуже тривожний розвиток подій. Про це заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі під час розмови з журналістами 21 жовтня.

“Ми вочевидь продовжуємо вивчати ці звіти, ми також говоримо з нашими союзниками та партнерами про те, що вони говорять з цього приводу. Якщо це правда, що солдати КНДР їдуть туди, щоб приєднатись до війни проти України, це, безперечно, означатиме небезпечний і дуже тривожний розвиток подій”, – говорить Джон Кірбі.

Якщо це правда, що солдати КНДР їдуть туди, щоб приєднатись до війни проти України, це, безперечно, означатиме небезпечний і дуже тривожний розвиток подій
Джон Кірбі

За словами Кірбі, США ведуть консультації з союзниками та партнерами з цього приводу: “Я думаю, що найближчими днями ми плануємо викласти те, що ми бачимо з цього приводу та більше розповісти про консультації, які ми проводимо з партнерами”.

Кірбі також наголосив, якщо інформація підтвердиться, це означатиме, що Путін стає настільки відчайдушним та ізольованим, що йому потрібно звертатись до Північної Кореї про підтримку російських наземних операцій.

“Що це говорить про ізоляцію Росії? Я думаю, що все це доводить, що Путін стає все більш відчайдушним і все більш ізольованим на світовій арені”, – говорить Кірбі.

За словами радника Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки, у Білому домі не сумніваються, що Росія продовжує зазнавати надзвичайної кількості втрат на полі бою: “Як я вже казав минулого тижня, оцінка, яку ми маємо зараз – понад 1000 насправді, понад 1200 убитих чи поранених солдатів в день – це історична кількість. І все це заради того, щоб реалізувати спотворену та перекручену ідею, що заперечує право України існувати як суверенна держава”.

Як раніше повідомляв Голос Америки, Кірбі вже відзначав, що у разі, якщо інформація про участь військових з Північної Кореї на боці Росії у війні проти України підтвердиться, це означатиме суттєве поглиблення відносин між Росією та Північною Кореєю.

Як раніше повідомляв Голос Америки, західні медіа та військові експерти вважають небезпідставною заяву президента України Володимира Зеленського про те, що Північна Корея надсилає військових до Росії для безпосередньої участі у війні в Україні.

Дивіться також: Наскільки війська КНДР можуть підсилити спроможності Росії - пояснює Тарас Чмут. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG