Спеціальні потреби

Блінкен: США продовжують відстоювати принципи Статуту ООН і засуджують війну Росії


Державний секретар США Ентоні Блінкен виступає на зустрічі міністрів закордонних справ G20. Фото: AP/Stefan Jeremiah
Державний секретар США Ентоні Блінкен виступає на зустрічі міністрів закордонних справ G20. Фото: AP/Stefan Jeremiah

Сполучені Штати продовжують засуджувати агресію Росії проти України та відстоюють принципи Cтатуту ООН. На цьому наголосив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі міністрів закордонних справ "Групи двадцяти" 25 вересня.

“Ми продовжуємо рішуче засуджувати агресивну війну Росії проти України, ми продовжуємо відстоювати принципи, закладені в основу Статуту ООН. Ми всі маємо робити це в той момент, коли ці принципи порушуються, особливо членом Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй і членом цієї "Групи 20", – заявив Ентоні Блінкен.

Державний секретар США також прокоментував ситуацію на Близькому сході та наголосив, що США співпрацюють з низкою партнерів, щоб зменшити напруженість у Лівані та працювати над досягненням угоди про припинення вогню.

Ми продовжуємо рішуче засуджувати агресивну війну Росії проти України, ми продовжуємо відстоювати принципи, закладені в основу Статуту ООН
Ентоні Блінкен

Блінкен у своєму виступі, крім цього, зосередив увагу на інвестиціях в охорону навколишнього середовища, чистої енергії та інфраструктури, а також продуктової безпеки. Він зауважив, що США фінансують третину глобальних проєктів Всесвітньої продовольчої програми. Держсекретар також підкреслив роль США у боротьбі з глобальними змінами клімату, у реформуванні багатонаціональних банків розвитку і Світової організації торгівлі.

Раніше, як повідомляв Голос Америки, під час засідання Ради Безпеки, присвяченого ситуації в Україні, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Рада Безпеки ООН може покласти край “путінській війні” та зміцнити міжнародні правила, які гарантують міжнародну безпеку, якщо негайно зробить два взаємопов’язаних кроки – розв'яже питання щодо підтримки Росії з боку країн-порушників Статуту ООН і підтримає пошук миру на базі основних принципів ООН.

Дивіться також: Блінкен запропонував Раді Безпеки ООН два кроки, які можуть покласти край "війні Путіна"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG