Спеціальні потреби

Блінкен засудив ракетний удар РФ по мирному населенню Чернігова


Драматичний театр імені Тараса Шевченка, Чернігів, 19 серпня, 2023.
Драматичний театр імені Тараса Шевченка, Чернігів, 19 серпня, 2023.

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував ракетний удар РФ по центру Чернігова, внаслідок якого постраждало щонайменше 148 людей і принаймні семеро загинули.

"Ми рішуче засуджуємо черговий жахливий ракетний обстріл ні в чому не винних мирних жителів Чернігова. Ми оплакуємо цю трагічну втрату життя, і наші серця з родинами жертв. США завжди стоятимуть на боці народу України. Росія має припинити свою жорстоку війну зараз", - написав Блінкен на своїй сторінці у мережі Х.

Раніше ракетний удар росіян по Чернігову засудила посолка США в Україні Бріджит Брінк.

"Нажахані новиною про сьогоднішній денний обстріл історичного центру Чернігова. Невинні чоловіки, жінки та діти, які насолоджуються прекрасною суботою – святом в Україні – ніколи не повинні бути вбитими чи пораненими. Російські ракетні та безпілотні удари по українських містах, портах і населенню відображають глибину, до якої Росія опустилася, і має зупинитися. Разом з народом України ми оплакуємо цю трагедію", - написала посолка в мережі Х.

Як повідомляв раніше Голос Америки, з осудом атаки виступила і гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

"Особливо жахливо, що удар було нанесено по головній площі великого міста вранці, коли люди гуляють або йдуть до церкви, щоб відсвяткувати сьогоднішнє релігійне свято для багатьох українців. Я засуджую цю практику російських ударів по густонаселених районах України, що призводить до загибелі людей, масових руйнувань та різкого зростання гуманітарних потреб", - заявила посадовиця.

За даними голови обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса, у результаті удару в місті пошкоджені понад 60 будинків, розташованих поряд із місцем, куди вдарила російська ракета.

Раніше повідомлялось, що у драмтеатрі, куди влучала російська ракета, відбувалась виставка дронів. Втім, очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, як повідомляє Радіо Свобода, в ефірі телемарафону заявив, що у драмтеатрі, "відбувалась не виставка дронів, а закритий захід". Слідчі з’ясовують обставини інциденту, зазначив він.

"Організатори звернулися з листом, що вони будуть проводити закриту зустріч представників бізнесу і волонтерів. Попросили нас забезпечити охорону громадського порядку та медичне чергування. Цей захід не передбачав залучення глядачів. Зараз по цьому питанню тривають слідчі дії, слідчі встановлять всі обставити", – пояснив він.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Що хвилює виборців Лас-Вегаса на виборах 2024 року. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG