Спеціальні потреби

У Сараєві відзначають двадцяті роковини від початку громадянської війни


Сараєво
Сараєво

На головній вулиці Сараєва виставили 11 541 порожній червоний стілець - за кількістю загиблих там чоловіків, жінок і дітей у період війни 1992-95 років.

Війна розпочалася 6 квітня 1992 року після початку розпаду Югославії.

Боснійські мусульмани, серби та хорвати вийшли на головну площу Сараєва, вимагаючи миру та свободи. Проте невдовзі вони почали між собою воювати і Сараєво опинилося під облогою, яка тривала 44 місяці.

Здебільшого мусульманське населення Сараєва чинило опір, а сербські сили обстрілювали місто з навколишніх пагорбів. Майже половина мешканців, охопленої війною території, були змушені покинути свої домівки.

Війна тривала до 1995 року, коли після страти боснійськими сербами 8 тисяч боснійських мусульман, втрутилися сили НАТО й відтіснили загони боснійських сербів. Збройний конфлікт закінчився досягнутою за посередництвом США мирною угодою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG