Спеціальні потреби

Парламент Великобританії проводить екстрене засідання


Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон заявив, що заворушення, які охопили велику частину країни протягом останнього тижня, не мають жодного зв’язку з політикою чи протестами проти поліції, але є результатом культури, яка «прославляє насильство».

Камерон зробив таку заяву на екстреному засіданні парламенту у четвер. Він зазначив, що британський уряд «не допустить до того, щоб культура страху панувала на вулицях країни». Він попередив мародерів, що їх розшукають і притягнуть до судової відповідальності.

Втім, сьогодні британська поліція почала здійснювати обшуки домів у Лондоні у зв’язку зі заворушеннями. Заступник помічника шефа поліція Стів Кавано сказав, що «протягом наступних годин і днів» буде видано понад 100 ордерів на арешт бунтівників.

Від час спалаху заворушень у суботу заарештовано понад 1100 людей.

Минула ніч з середи на четвер у Великобританії була відносно спокійною.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG