Спеціальні потреби

В Лондоні допитали російського олігарха за підозрою у відмиванні коштів


Архівне фото: прапор Великої Британії
Архівне фото: прапор Великої Британії

В Лондоні влада заарештувала, допитала і відпустила під заставу російського бізнесмена та ще двох осіб за підозрою у злочинах, зокрема у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ і дачі неправдивих свідчень, йдеться в офіційному повідомленні Національного агентства Великої Британії з боротьби зі злочинністю (NCA).

До операції було залучено понад 50 офіцерів. Слідчі NCA також вилучили низку цифрових пристроїв і значну кількість готівки.

У відомстві повідомили, що 58-річного чоловіка заарештували в четвер (1 грудня) у його багатомільйонній резиденції в Лондоні співробітники відділу боротьби з клептократією NCA.

35-річного чоловіка, який працював у приміщенні, було заарештовано неподалік за підозрою у відмиванні грошей і перешкоджанні офіцеру NCA після того, як його помітили, коли він покидав цю адресу з сумкою, у якій виявлено тисячі фунтів готівкою.

Третій чоловік у віці 39 років, який є колишнім хлопцем нинішнього партнера бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за злочини, включаючи відмивання грошей і змову з метою шахрайства.

Вперше за 22 роки Національне агентство Великої Британії з боротьби зі злочинністю заарештувало російського олігарха в Великій Британії у зв'язку з відмиванням коштів. Так відреагував у Twitter фінансист і відомий критик Кремля Білл Браудер на повідомлення про операцію.

Велика Британія, США сформували правоохоронні підрозділи з боротьби з клептократією на міжнародному рівні цього року, щоб обмежити можливості олігархів використовувати фінансові системи своїх країн.

Відповідний правоохоронний підрозділ США KleptoCapture з міжнародними союзниками заарештував шикарну яхту російського олігарха вартістю 90 млн доларів в Іспанії, яхту вартістю півмільярда доларів на Фіджі а також заарештував активи на мільйони доларів, пов'язаних з санкційними сторонами в фінансових установах США, повідомили в Білому домі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG