Спеціальні потреби

Британська розвідка повідомляє про намагання Міноборони РФ побороти корупцію в армії


Будівля Міноборони РФ, архівне фото. AP Photo
Будівля Міноборони РФ, архівне фото. AP Photo

Москва почала боротьбу проти корупційних практик в армії, щоб зменшити бюджетні розтрати, проводячи дуже коштовну воєнну кампанію проти України. Про це у своєму останньому зведенні пишуть військові розвідники Великої Британії.

"Повномасштабна війна в Україні спричинила боротьбу проти корупційних практик як через практичні причини - щоб зменшити бюджетні розтрати під час дуже витратної воєнної кампанії, - але і тому що політики на кшталт колишнього міністра оборони Сергія Шойгу, втратили прямий вплив над процесами закупівель", - йдеться у зведенні.

Тоді як нинішній міністр оборони Андрій Бєлоусов, ймовірно, намагається обмежити корупцію, пишуть британські розвідники, малоймовірно, що він зможе чи захоче знищити корупцію в оборонному секторі РФ.

У Міноборони Великої Британії нагадали, що 26 липня 2024 року колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова заарештували за звинуваченням у корупції. Булгаков був заступником міністра оборони з 2008 по 2022. Російські ЗМІ повідомляють, що звинувачення стосуються закупівлі продовольства для військового персоналу, непридатного для споживання людиною, яке тим не менш закупало Міноборони Росії нібито за завищеними цінами в обмін на хабарі тодішньому заступнику міністра оборони Булгакову.

"Корупція поширена в російській оборонній промисловості і широко допускається в певних межах і доти, доки причетні особи мають певний рівень політичного захисту", - пишуть розвідники.

У своєму зведенні раніше цього місяця Міноборони Великої Британії писали, що у 2007 році аудит, проведений на замовлення тодішнього міністра оборони Сергія Іванова показав, що 70% бюджетних ресурсів Міністерства оборони було використано не за офіційним призначенням.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG