Спеціальні потреби

Каліфорнійську молодь позбавляють вічної засмаги


Каліфорнійську молодь позбавляють вічної засмаги
Каліфорнійську молодь позбавляють вічної засмаги

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун підписав закон, що забороняє людям до 18 років засмагати у горизонтальному солярії. Раніше подібні закони прийняли 30 штатів, проте Каліфорнія першою встановила вікове обмеження.

Заборона викликана занепокоєнням законодавців щодо того, що опромінення, яке використовуються у соляріях може спричинити рак шкіри – меланому. Відомо, що молодий організм особливо схильний до ризику. А вчені Онкологічного інституту Стенфордського університету з’ясували, що меланома частіше зустрічається у дівчат із забезпечених сімей, які можуть дозволити собі часті відвідування солярію.

Тим часом у Каліфорнії солярії особливо популярні – у місцевому суспільстві прийнято хизуватися засмагою круглий рік. Як відзначає автор законопроекту сенатор Тед Льє, в окрузі Лос-Анджелеса соляріїв більше, ніж кав’ярень «Старбакс» і ресторанів «МакДональдз».

Асоціація штучної засмаги, у свою чергу, хвилюється, що заборона позначиться на прибутках салонів краси: адже молодь до 18 років складає від 5% до 10% їх клієнтури.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG