Спеціальні потреби

В Конгресі США закликають розслідувати замах на Трампа


Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон закликав Конгрес розслідувати замах на колишнього президента США Дональда Трампа, а також звернувся до політиків із закликом "приглушити риторику".
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон закликав Конгрес розслідувати замах на колишнього президента США Дональда Трампа, а також звернувся до політиків із закликом "приглушити риторику".

Після замаху на колишнього президента США Дональда Трампа, його однопартійці закликали Конгрес розслідувати інцидент.

Голова Комітету розвідки Палати представників США республіканець Майк Тернер закликав законодавців розслідувати замах. Він наголосив, що офіцери Служби безпеки ризикували своїм життям, щоб врятувати Трампа, але водночас, не змогли запобігти нападу.

"Ми відповідальні за нагляд, - сказав Тернер в коментарі CNN. - Вчора ми бачили неймовірну відданість Секретної служби, щоб захистити життя колишнього президента Дональда Трампа та ... як вони ризикували власним життям. Водночас ми також побачили провал ширшої мережі, яка має забезпечити безпеку президента".

В неділю в програмі "Сьогодні" спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон запевнив, що "Конгрес проведе повне розслідування вчорашньої трагедії і визначить, чи були прогалини в безпеці, і що ще має знати американський народ". Джонсон вказав, що розслідування має включати свідчення Секретної служби, Міністерства внутрішньої безпеки та ФБР.

В коментарі CNN республіканець сенатор Рон Джонсон також назвав інцидент "провалом" безпеки і закликав його розслідувати.

Республіканці по-різному оцінили реакцію Байдена на замах на Трампа

Тимчасом спікер закликав "приглушити риторику" і "знизити температуру в цій країні". Джонсон все ж розкритикував президента США Джо Байдена, який минулого тижня закликав прихильників менше концентруватись на його віці і повернутись до Трампа.

Після замаху на Трампа президент США Джо Байден засудив інцидент і заявив, що "в Америці немає місця такому насильству".

"В Америці немає місця такому насильству. Це хворе. Це погано. Це одна з причин, чому ми повинні об’єднати цю країну. Ми не можемо допустити, щоб це сталося. Ми не можемо бути такими. Ми не можемо цього вибачити", – сказав Байден, виступаючи перед журналістами у Рехобот-Біч, штат Делавер через кілька годин після інциденту.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем закликав відволіктись від політичного протистояння і зменшити градус напруги в дискусіях. В програмі NBC "Зустріч з пресою" Грем зазначив: "Буде багато часу говорити про політику, але сьогодні нам лише потрібно бути вдячними та розуміти небезпеку".


З подібним закликом виступив і сенатор-демократ Кріс Кунс. В інтерв'ю в тій же програмі в неділю він закликав всіх "відключити телефони, не заходити в соцмережі сьогодні, провести час із родиною і подумати, хто ми є як нація і ким ми хочемо бути". Кунс високо оцінив реакцію Байдена, "який намагається зібрати нас разом".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG