Спеціальні потреби

CPJ закликає українську владу припинити "систематичний тиск" на видання Українська правда


Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ) назвала "антидемократичними" спроби влади тиснути на Українську правду
Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ) назвала "антидемократичними" спроби влади тиснути на Українську правду

Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ) закликає українську владу припинити "систематичний тиск" на видання Українська правда, йдеться в оприлюдненій заяві комітету 10 жовтня.

"Провідне незалежне українське ЗМІ Українська правда заплатило високу ціну за чверть століття ретельного висвітлення подій. Зусилля Офісу президента України заблокувати її роботу є антидемократичними, враховуючи важливу роль редакції у відстоюванні основної національної цінності – свободи преси", – заявила Гульноза Саїд, координаторка програм CPJ у Європі та Центральній Азії.

У заяві зазначено, що "українська влада ніколи не повинна перешкоджати проведенню журналістських розслідувань, як у мирний, так і у воєнний час".

Напередодні, спочатку головна редакторка Української правди Севгіль Мусаєва в інтерв’ю Інституту масової інформації (ІМІ), а потім і редакція – у окремій заяві, заявили, що на них чиниться тиск з боку Офісу президента України. Зокрема, обмежують у доступі до інформації, а також, за словами журналістів УП, представники Офісу президента нібито просять рекламодавців не розміщувати рекламу у виданні.

В ОП нині не коментували заяву Української правди.

Радіо Свобода звернулося до пресслужби президента Зеленського по коментар щодо ситуації.

"Комітет захисту журналістів" також повідомив, що звернувся до Офісу президента за коментарем, але не отримав відповіді.


Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG