Спеціальні потреби

Данія надасть 264$ млн і разом зі Швецією поставить Україні більше бойових машин CV90


Український військовий на шведській БМП CV90 на позиціях біля Бахмута у Донецькій області, 25 червня 2023 р. (Фото: Роман Чоп через AP)
Український військовий на шведській БМП CV90 на позиціях біля Бахмута у Донецькій області, 25 червня 2023 р. (Фото: Роман Чоп через AP)

Данія виділила 1,8 мільярда данських крон (близько 264 мільйони доларів) на підтримку шведської ініціативи з надання Україні бойових машин піхоти CV90. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на заяву Міністерства оборони Данії, зроблену в понеділок, 18 грудня.

“Уряд разом із урядом Швеції вирішив співфінансувати вже розпочату пожертву [50 машин CV90], а також виробництво нових бойових машин піхоти CV90”, — йдеться в заяві міністерства оборони Данії.

Раніше Швеція зобов’язалася надати Україні 50 таких бойових машин, а датський внесок допоможе профінансувати запчастини, боєприпаси, а також багаторічну угоду на технічне обслуговування цієї техніки, на додаток до виробництва нових машин CV90.

“Це важливий крок для підтримки Збройних сил України спільно з Данією. Ми використаємо промисловий потенціал, щоб забезпечити постачання нових бойових машин 90 (CV90) в Україну”, – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонссон, йдеться на сайті зовнішньополітичного відомства країни.

Як повідомляло раніше видання Newsweek, уряд Данії 13 грудня запропонував новий пакет військової допомоги Україні вартістю 1,1 мільярда доларів в ході зустрічі лідерів країн Північної Європи з президентом України Володимиром Зеленським в Осло. В пакет мають увійти танки, боєприпаси, безпілотники тощо.

За даними видання, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року, Данія надала Україні близько 3 мільярдів доларів військової допомоги. Наприкінці жовтня уряд Данії оголосив надання Україні пакету допомоги на 520 мільйонів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG