Спеціальні потреби

Байден і Трамп прибули до Атланти для участі у виборчих дебатах


Перші президентські дебати між президентом США Джо Байденом та експрезидентом Дональдом Трампом проводить CNN
Перші президентські дебати між президентом США Джо Байденом та експрезидентом Дональдом Трампом проводить CNN

Президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп прибули до Атланти, штат Джорджія, для участі в перших президентських дебатах.

Оглядачі вже назвали ці дебати історичними, адже вперше два президенти США дебатуватимуть один з одним.

Дональд Трамп прибув до Атланти
Дональд Трамп прибув до Атланти

Байден цей тиждень інтенсивно готувався до дебатів в резиденції Кемп Девід, повідомили журналістам радники президента.

Команда Трампа не акцентувала на підготовці колишнього президента до дебатів. Однак Дональд Трамп у четвер розмістив в соцмедіа основні пункти щодо екологічної політики, які містять критичні зауваження зокрема щодо політики Байдена в питанні повернення до Паризької угоди з подолання зміни клімату. Оглядачі припускають, що це могли бути матеріали до дебатів.

Президент США Джо Байден прибув до Джорджії
Президент США Джо Байден прибув до Джорджії

Останніми днями Трамп висміював підготовку Байдена до дебатів і припустив, що йому знадобиться медична підтримка, щоб пройти особисту зустріч.

Конгресмен Байрон Дональдз, якого вважають ймовірним кандидатом на посаду віцепрезидента в команді Трампа, сказав CNN в четвер, що очікує від Трампа "прямолінійності" та "демонстрації лідерства".

Джо Байден у середині травня, безпосередньо перед тим, як було погоджено проведення дебатів, сказав: "Дональд Трамп програв мені два раунди дебатів у 2020 році. Відтоді він не з’являвся на дебатах".

Перша леді США звернулась до прибічників Байдена ввечері у четвер. "Ви знаєте як гарно він дебатує. І добро - на його боці", - сказала вона на передвиборчій події у Вірджинії.

Дебати триватимуть 90 хвилин і перериватимуться рекламними паузами. Виборчі штаби обох кандидатів повідомили, що підготували рекламні кампанії до дебатів.

Серед основних питань, як очікується, будуть питання економіки та зовнішньої політики.

Байден і Трамп будуть на одній сцені з моменту їхніх останніх дебатів у жовтні 2020 року.

Понад 73 мільйони людей дивились перші дебати між Байденом і Трампом у 2020 році, який аналітики розкритикували як, можливо, найгірші президентські дебати за всю історію, оскільки обидва кандидати часто перебивали один одного.

Наступні дебати між Байденом та Трампом заплановані на 10 вересня цього року.

Українська служба Голосу Америки транслюватиме дебати наживо з перекладом українською о 4 ранку за київським часом. Дивіться трансляцію тут.

Дивіться також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG