Спеціальні потреби

В промові на з'їзді Демократичної партії Гарріс протиставить своє бачення Трампу


Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає на форумі Fiserv в Мілуокі, штат Вісконсин, 20 серпня 2024 р. Вона офіційно прийме номінацію на вибори в президенти від Демократичної партії 22 серпня 2024 р. у Чикаго.
Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає на форумі Fiserv в Мілуокі, штат Вісконсин, 20 серпня 2024 р. Вона офіційно прийме номінацію на вибори в президенти від Демократичної партії 22 серпня 2024 р. у Чикаго.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс вийде на сцену в четвер в останній вечір національного з’їзду Демократичної партії, щоб офіційно прийняти номінацію від своєї партії в президенти.

Промова Гарріс стане для неї можливістю викласти своє бачення президентства. Гарріс обіймає посаду віцепрезидента і її звернення відбудеться лише через місяць після того, як президент США Джо Байден оголосив, що не балотуватиметься на переобрання, і вона почала власну кампанію.

В своїй промові вона розповість про своє дитинство. Її виховувала мати-одиначка із середнього класу. Гарріс пов'яже це з "повсякденними радощами та проблемами, з якими стикаються сім’ї середнього класу", сказав представник виборчого штабу.

Віцепрезидентка розповість про свою роботу прокурором, підкреслюючи тему "прокурора проти злочинця".

Метою є порівняти досвід Гарріс, яка працювала у правоохоронних органах та кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, якого визнали винним за 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділових записів у зв’язку з прихованою виплатою грошей перед виборами 2016 року порнозірці, яка сказала, що вона мала з ним сексуальний контакт.

Гарріс представить "оптимістичний порядок денний, який надає економічні можливості та захищає фундаментальні свободи для всіх американців", сказав представник кампанії.

Як і багато інших промовців на з'їзді партії, вона підкреслить небезпеку, яку становить "Проєкт 2025", політична ініціатива, опублікована Heritage Foundation, консервативним аналітичним центром із зв’язками з Трампом, де детально описуються пріоритети правого крила для президента. Колишній президент заперечив, що знає про цю ініціативу.

Трамп слідкуватиме за виступом Гарріс

Трамп намагатиметься повернути увагу ЗМІ, організувавши онлайн-подію на своїй платформі соціальних мережах у той самий час, коли виступає Гарріс.

"Сьогодні ввечері вестиму пряму трансляцію виступу товариша Камали Гарріс на національному з’їзді демократів у Чикаго на TRUTH Social", — написав він. Він пообіцяв викрити "радикалізм Гарріс, жахливу роботу, яку вона виконувала з питань кордону, злочинності та зовнішніх відносин, і використання її як зброї проти свого політичного опонента", повторюючи заяви про те, що висунення її кандидатури рівнозначне "перевороту".

"Вона стала номінантом, не отримавши жодного голосу, вкравши номінацію у Джо Байдена, який заслужив її, отримавши 14 мільйонів голосів, – додав він. – Я не фанат Байдена, який був найгіршим президентом в історії Сполучених Штатів, і так само вона вважається найгіршим віцепрезидентом (і "царем" з питань охорони кордону) в історії Сполучених Штатів, але Байдена усунули.

У телефонному інтерв’ю телеканалу Fox & Friends у четвер вранці Трамп говорив про Гарріс і озвучив неправдиві заяви, зокрема про те, що Байден "послав товариша Камалу побачитися з Путіним у Росії за три дні до нападу", але не зміг зупинити Москву від вторгнення в Україну.

"Він сміявся з неї, - сказав Трамп. - Він думав, що це жарт. Тепер він справді сміється, коли бачить її. Чи можете ви уявити собі, як вона веде переговори з президентом Китаю Сі, з Кім Чен Ином з Північної Кореї? Все виглядає так, ніби ми живемо у фантастичній країні".

Гарріс справді відвідала конференцію з безпеки в Мюнхені в Німеччині і поспілкувався з кількома іноземними лідерами за кілька днів до того, як Росія влаштувала своє повномасштабне вторгнення в Росію в лютому 2022 року. Однак Росію не запросили на конференцію, і Путін не був на ній присутній.

Крім того, віцепрезидентка ніколи не зустрічалася з Путіним, сказав Голосу Америки її радник із зовнішньої політики.

Пропалестинські протести навколо Національного з’їзду Демократичної партії в Чикаго не вплинули на позицію Гарріс щодо Гази. Очікується, що вона підтвердить підтримку Ізраїлю, одночасно закликаючи до негайного припинення вогню та роботи над рішенням, що включає дві держави і більший захист палестинських цивільних.

Заклики до ембарго на постачання зброї 30 "незалежними делегатами", які відмовилися голосувати за неї, і 270 делегатами "припинення вогню", які послали петицію про те, щоб поставити умови для оборонної допомоги Ізраїлю, залишились не виконаними.

"Ми просимо, щоб долари наших податків не використовувалися для вбивства чоловіків, жінок і дітей, — сказала речник руху неприєднання Лейла Елабед. — Ця вимога не є суперечливою і насправді більше відповідає нашим демократичним цінностям", — сказала вона Голосу Америки.

У середу напарник Гарріс, губернатор Міннесоти Тім Волз, виступив з промовою на з'їзді. Практично невідомий поза межами свого штату, Волз розповів про своє життя до приходу в політику, коли він був учителем середньої школи та тренером з футболу, тривалий час служив в Національній гвардії.

Під час передвиборчої кампанії в четвер у Джорджії напарник Трампа, сенатор Джей Ді Венс різко критикував Волза у своїй промові, присвяченій питанням імміграції та безпеці кордонів — питаннях, які вважаються вразливими для демократів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG