Спеціальні потреби

У США стартують дебати демократів-кандидатів у президенти


Кандидати в президенти США від Демократичної партії
Кандидати в президенти США від Демократичної партії

В інтерв'ю програмі «60 хвилин» (60 Minutes) телеканалу CBS Барак Обама висловився про фаворита перегонів серед кандидатів-республіканців - Дональда Трампа: «Він знає, як привертати до себе увагу. Він - класичний персонаж реаліті-шоу - отож, на даному ранньому етапі не дивно, що він привертає багато уваги [...] Я не думаю, що він стане президентом Сполучених Штатів».

Обама, зрозуміло, сподівається побачити своїм наступником демократа - однак він не говорив про те, чи варто віце-президенту Джозефу Байдену брати участь у передвиборних перегонах 2016-го.

«Ви знаєте, я волію дати Джо можливість самому зробити це рішення ...», - сказав президент.

З приводу особистого сервера Гілларі Клінтон, який вона використовувала будучи на посаді державного секретаря США - врозріз з правилами - Обама не став виправдовувати свою колишню підлеглу: «Вона зробила помилку. При цьому я думаю, що те, як все це було розкручене, було зроблено в тому числі з політичних причин. Вона могла б спочатку прийняти більш вдале рішення, та надати інформацію з цього питання швидше».

При цьому увага американської громадськості перемикається на Лас-Вегас, штат Невада, де сьогодні п'ять кандидатів у президенти візьмуть участь у перших телевізійних дебатах демократів, які прагнуть стати господарем Білого дому і головнокомандувачем збройних сил США.

Місця претендентів на сцені визначили згідно з результатами останніх опитувань - посередині - Гілларі Клінтон. Поруч з нею - сенатор-соціаліст Берні Сандерс, популярність якого зростає, Мартін О’Меллі, Джим Вебб і Лінкольн Чейфі. Про участь Джозефа Байдена нічого не відомо.

Дивіться також: Республіканці США "розкололись" через посаду спікера Палати представників

Республіканці США "розкололись" через посаду спікера Палати представників. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG