Спеціальні потреби

Держдеп прокоментував заяви Китаю щодо готовності України до перемовин з Росією


Українська делегація на чолі з главою МЗС Дмитром Кулебою під час переговорів із міністром закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі в місті Гуанчжоу в середу, 24 липня 2024 року. Фото: Lu Hanxin/Xinhua via AP
Українська делегація на чолі з главою МЗС Дмитром Кулебою під час переговорів із міністром закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі в місті Гуанчжоу в середу, 24 липня 2024 року. Фото: Lu Hanxin/Xinhua via AP

У Державному департаменті заявили, що Україна була завжди готова до переговорів, аби досягти справедливого та тривалого миру в той час, як Росія не демонструє готовності до реальних перемовин. Про це наголосив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу 24 липня, відповідаючи на питання про заяви МЗС Китаю стосовно готовності України до перемовин із Москвою.

“Ми бачили заяви від міністерства закордонних справ Китаю щодо розмов із міністром закордонних справ Кулебою, ми бачили заяви міністерства закордонних справ України щодо цього, в якому йдеться, що нічого не змінилось в їхній позиції, і що вони завжди були відкриті до перемовин”, – заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Він підкреслив, що лідер Росії Путін не продемонстрував жодних змін чи справжньої готовності до перемовин. “Тож наш підхід до цього залишається таким, яким він був вже тривалий час – коли йдеться про дипломатію, то нічого не буде обговорюватись без України про Україну”, – заявив посадовець Держдепу.

Як раніше повідомляв Голос Америки, китайське міністерство закордонних справ, повідомляючи про зустріч глави МЗС Китаю Ван Ї з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, наголосило на дружбі та співпраці між двома країнами, згадавши в другу чергу про необхідність переговорів з Росією щодо "української кризи", так Пекін називає війну в Україні.

Тим часом українське МЗС у повідомленні про ті переговори робить інший наголос, підкреслюючи, що "головною темою обговорень став пошук шляхів припинення російської агресії та можлива роль Китаю у досягненні сталого і справедливого миру".

Дивіться також: Очільники МЗС України й Китаю провели перемовини: детально. Відео

Очільники МЗС України й Китаю провели перемовини: детально. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG