Спеціальні потреби

Дональд Трамп приєднався до TikTok і швидко отримав мільйони підписників


Фотоколаж для ілюстрації: прапор США та логотип TikTok
Фотоколаж для ілюстрації: прапор США та логотип TikTok

Лише через кілька годин після того, як він відкрив акаунт у TikTok, ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп у неділю залучив мільйон підписників на платформі коротких відео в соціальних мережах, яку він раніше під час свого президентства намагався заборонити з міркувань національної безпеки.

Рішення приєднатися до платформи допоможе колишньому президенту охопити молодих виборців під час його третіх президентських перегонів.

На виборах президента США, що відбудуться 5 листопада, він конкурує з чинним президентом від Демократичної партії Джо Байденом.

Передвиборча кампанія Байдена вже триває в TikTok, хоча Байден підписав законопроєкт, який може ввести заборону на додаток, яким користуються 170 мільйонів американців, якщо цей додаток відмовиться продавати його китайський власник ByteDance.

У суботу ввечері Трамп опублікував відео у своєму акаунті за адресою @realdonaldtrump. На відео було показано, як Трамп вітає фанатів на спортивних змаганнях Ultimate Fighting Championship у Ньюарку, Нью-Джерсі.

Виборчий штаб Трампа не відповів відразу на запит про коментар.

ByteDance оскаржує в суді закон, який зобов’язує її продати TikTok до січня наступного року, або зіткнутись із забороною додатка у США. У Білому домі заявляють, що хочуть, щоб китайська компанія не володіла додатком з міркувань національної безпеки. TikTok стверджував, що не буде ділитися даними користувачів США з китайським урядом, і що він вжив значних заходів для захисту конфіденційності своїх користувачів.

Спроба Трампа заборонити TikTok у 2020 році, коли він був президентом, була заблокована судами. У березні він сказав, що платформа становить загрозу національній безпеці, але також, що її заборона завдасть шкоди деяким молодим людям і лише посилить META.O Facebook Meta Platforms, яку він різко критикував.

Колишній президент США Дональд Трамп під час пресконференції в Нью-Йорку 31 травня 2024 року
Колишній президент США Дональд Трамп під час пресконференції в Нью-Йорку 31 травня 2024 року

Трамп уже активно присутній у соціальних мережах і має понад 87 мільйонами підписників на X і понад 7 мільйонів підписників на його власній платформі Truth Social, де він публікує дописи майже щодня.

Минулого тижня апеляційний суд США встановив прискорений графік розгляду скарг на новий закон.

Апеляційний суд округу Колумбія США видав розпорядження про проведення усних дебатів у вересні після того, як TikTok, ByteDance та група творців контенту TikTok приєдналися до Міністерства юстиції на початку цього місяця, вимагаючи від суду швидкого розгляду.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG