Спеціальні потреби

В Білому домі реагують на заяву лідера опозиції в Конгресі, щодо необхідності контролю над допомогою Україні - CBS


Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі
Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі

Обидві провідні партії американського Конгресу - Демократична та Республіканська - виступають за підтримку України і адміністрація президента США Джо Байдена діє у відповідності до позиції парламенту щодо подальшої підтримки України, про це заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі. Він також висловив впевненість, що така співпраця триватиме.

"Про те, щоб виписати необмежений чек [blank check] не йдеться", - сказав Кірбі в інтерв'ю CBS у середу, на прохання журналіста прокоментувати заяву лідера республіканців в Палаті представників США Кевіна Маккарті.

У вівторок Маккарті, який може обійняти посаду спікера Палати представників, якщо Республіканська партія отримає більшість на проміжних виборах в листопаді, заявив про необхідність більшого нагляду за допомогою Україні. "Гадаю, під час рецесії ніхто не буде виписувати необмежені чеки Україні", - сказав Маккарті в інтерв'ю виданню Punchbowl News.

Маккарті у середу в коментарі CNBC заявив, що він підтримує Україну, але "необмежених чеків не буде". "Гадаю, Україна дуже важлива, - сказав Маккарті. - Я підтримую програму нашого руху вперед, щоб Росія зазнала поразки, але ми не повинні виписувати необмежені чеки на будь-що. Наш борг - 31 трильйон доларів".

Кірбі, у свою чергу, додав, що в російській війні проти України - на кону здатність України захистити себе і свій суперенітет а також "буквально сотні тисяч життів українців, на яких вплинула війна", захист суверенітету та безпека в Європі.

"Гадаю, всі розуміють, про що йдеться - це більше ніж Херсон чи Харків ... Йдеться про ідею суверенітету. Йдеться насправді про безпеку в Європі на майбутнє", - заявив посадовець.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG