Спеціальні потреби

Виняткове явище в економіці США побачив голова Федерального резерву США


Голова Ради керівників Федеральної резервної системи США Джером Павелл
Голова Ради керівників Федеральної резервної системи США Джером Павелл

Мала інфляція та низьке безробіття до 2020-го року прогнозує Федеральний резерв

Поєднання низької інфляції та низького рівня безробіття, які зараз спостерігаються у США, вказують на те, що економіка країни переживає "надзвичайний період". Про це у четвер заявив голова Ради керівників Федеральної резервної системи США Джером Павел.

Починаючи з 1950-го року, економіка США мала періоди низької стабільної інфляції та періоди надзвичайно низького безробіття, але ніколи ці явища не співіснували настільки довго

"Історично рідкісне поєднання стабільно низької інфляції з надзвичайно низьким рівнем безробіття є свідченням того, що ми продовжуємо насолоджуватись надзвичайним періодом. Мене запитали минулого тижня на прес-конференції, чи наші прогнози надто оптимістичні - це доречне питання", - сказав чиновник.

За словами Павелла, прогноз не є надто оптимістичним і відповідає аналітичним моделям.

"Починаючи з 1950-го року, економіка США мала періоди низької стабільної інфляції та періоди надзвичайно низького безробіття, але ніколи ці явища не співіснували настільки довго, як це вказується у даних прогнозах", - заявив Павелл.

Федеральний резерв прогнозує, що рівень безробіття лишатиметься на рівні нижчому за 4 відсотка при збереженні низької інфляції. У серпні рівень безробіття, за даними Міністерства праці США, складав 3,9 відсотка.

Павелл був номінований Бараком Обамою у якості члена Керівної ради Федеральної резервної системи США у 2011-му році і після схвалення у Сенаті обійняв посаду у 2012-му році. Восени 2017-го року президент США Дональд Трамп номінував Павелла на посаду голови Федеральної резервної системи США. Він заступив на посаду після схвалення сенатом на початку 2018-го року.

Дивіться також: Перші враження українського стипендіата лідерської програми у Стенфорді

Перші враження українського стипендіата лідерської програми у Стенфорді. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG