Спеціальні потреби

"США та вільний світ з вами". Ентоні Блінкен у Києві заграв політичний рок


Держсекретар США Ентоні Блінкена грає на гітарі в київському барі, Barman Dictat.
Держсекретар США Ентоні Блінкена грає на гітарі в київському барі, Barman Dictat.

Під час неанонсованого візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва, посадовець мав не лише офіційну частину зустрічей, але й неформальні візити до місцевих українських закладів, таких як Veteran Hub та Barman Dictat.

В останньому Держсекретар, який називає себе гітаристом-аматором, вийшов на сцену і заграв на гітарі та заспівав символічну пісню Rockin' in the Free World ("Шалені у вільному світі", – ред.) канадського виконавця, Ніла Янга.

Держсекретар США Ентоні Блінкен виконує Rockin' in the Free World з учасниками групи The 1999" у барі Barman Dictat, в Києві, 14 травня 2024 року.
Держсекретар США Ентоні Блінкен виконує Rockin' in the Free World з учасниками групи The 1999" у барі Barman Dictat, в Києві, 14 травня 2024 року.

Перед тим як вийти на сцену американський посадовець звернувся до присутніх та зауважив, що розуміє, які важкі часи переживає українська армія та її народ, але хоче, щоб вони знали, що США та увесь вільний світ підтримують їх.

"Послухайте, я знаю, що зараз дуже-дуже важкий час. Ваші солдати, ваші громадяни, особливо на північному сході та на Харківщині надзвичайно страждають. Але вони повинні знати, ви повинні знати: США з вами. Більшість світу з вами. Вони (українські військові ред.) воюють не лише за Україну, а за вільний світ. І цей вільний світ теж із вами", – заявив Держсекретар США, Ентоні Блінкен під час неформального візиту до одного із київських барів.

Державний секретар США Ентоні Блінкен разом із посолкою США в Україні Бріджит Брінк відвідують бар "Barman Dictat". Київ, 14 травня, 2024 року.
Державний секретар США Ентоні Блінкен разом із посолкою США в Україні Бріджит Брінк відвідують бар "Barman Dictat". Київ, 14 травня, 2024 року.

Коментуючи виступ свого керівника у київському пабі, перший заступник речника Держдепартаменту Ведант Пател заявив, що Ентоні Блінкен особисто переконався у незламності українського духу.

"Сьогодні ввечері в барі Barman Dictat у Києві, Ентоні Блінкен на власні очі переконався, що дух України залишається незламним", – написав Пател на своїй сторінці в соцмережі "X".

Щодо мети візиту Держсекретаря, то Пател виділив три основні теми на яких акцентував посадовець – це допомога українській армії, українській економіці та демократії. А також бажання запевнити Київ, що в досягненні усіх цих пунктів США та партнери залишаються з Україною.

"Держсекретар перебуває в Києві, щоб підтвердити те, що раніше сказав президент Байден, – що ми хочемо, щоб Україна перемогла, і ми віддані нашій меті допомогти Україні зробити це. І що за підтримки Сполучених Штатів та інших союзників: український народ може і досягне майбутнього, про яке вони мріють. Майбутнього вільної, процвітаючої та безпечної демократії, повністю інтегрованої в євроатлантичну спільноту та такою, що повністю контролює свою власну долю", – заявив Пател журналістам під час брифінгу у вівторок.

Речник також наголосив на тривалому та потужному протистоянні українців агресивним намірам російського лідера знищити українську державність.

"Протягом десятиліть Путін завдавав невимовного горя народу України, а останні 811 днів українці протистоять меті Путіна стерти Україну з карти світу та підкорити її народ", - сказав Пател під час Брифінгу.

Нагадаємо, раніше Голос Америки повідомляв, що під час виступу в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", Держсекретар заявив, що війна в Україні перебуває "у критичному моменті".

Дивіться також: Блінкен у Києві: допомога скоро прибуде до України.

Час-Time. Блінкен у Києві: допомога скоро прибуде до України
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Вибори у Великій Британії. Чи переможе опозиція? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:11 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG