Спеціальні потреби

Європарламент закликав скасувати обмеження на удари вглиб Росії і ввести ембарго на російський газ


Європейські прапори біля будівді Європейського парламенту в Страсбурзі, Франція. AP Photo/Jean-Francois Badias
Європейські прапори біля будівді Європейського парламенту в Страсбурзі, Франція. AP Photo/Jean-Francois Badias

Європейський парламент закликав країни ЄС посилити тиск на російський енергетичний сектор через ембарго на російський зріджений природний газ (LNG) та санкції проти Газпрому і російських нафтових компаній.

У останній резолюції щодо продовження фінансової та військової підтримки України державами-членами ЄС висловлено засудження тривалої агресивної війни Росії проти України та залучення до воєнних дій Білорусі. ЄС вимагає від Росії негайно припинити всі воєнні дії в Україні, безумовно вивести всі сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України. Також у резолюції озвучено вимогу до Росії відшкодувати Україні шкоду, заподіяну її народові, землі, природі та інфраструктурі.

Резолюція Європарламенту також закликає всі держави-члени ЄС “збільшити фінансування України та утримуватися від зменшення своїх внесків”.

Стосовно російського енергетичного сектору, резолюція закликає до повного ембарго російського скрапленого природного газу та до санкцій проти Газпрому і російських нафтових компаній.

Європарламент закликає ЄС запровадити вимогу, щоб судна льодового класу Arc-7, які експортують російський скраплений газ, були включені до санкційних списків, забороняючи їм доступ до портів або західних морських послуг.

Крім того, Європарламент закликає усі держави негайно скасувати обмеження на використання західних систем озброєнь, доставлених в Україну, проти законних військових цілей на території Росії.

Такі обмеження, вважають європарламентарі, перешкоджають здатності України повною мірою здійснювати своє право на самооборону згідно з міжнародним публічним правом і залишають її вразливою до російських атак на цивільне населення та інфраструктуру.

Резолюція також настійно закликає держави-члени “чинити активний тиск на Угорщину”, щоб вона припинила блокаду фінансової підтримки України, включаючи нещодавно створений Фонд допомоги Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG