Спеціальні потреби

Міжнародний валютний фонд закликає ЄС до врегулювання боргової кризи


Директор МВФ Крістін Лаґард
Директор МВФ Крістін Лаґард

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард закликає уряди європейських країн вдатися до рішучіших заходів для врегулювання боргової кризи континенту.

Пані Лаґард заявила в понеділок, що 17 країн, які користуються спільною валютою євро, повинні збільшити фонд фінансового порятунку, понизити і без того низькі процентні ставки на позики та прийняти політику зростання економіки.

Вона додала, що нинішній тимчасовий фонд допомоги на суму 570 мільярдів доларів між би бути доданий до планованого постійного фонду порятунку на суму 650 мільярдів доларів, який має стати чинним у липні, чого однак європейські лідери не бажають робити. За словами пані Лаґард, додаткові гроші могли б знадобитися для покриття майбутніх боргових проблем, крім допомоги, яка вже запевнена для Греції, Ірландії і Португалії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG