Спеціальні потреби

МВФ закликає до більшого захисту від наслідків боргової кризи в Європі


Нарада в Мехіко міністрів закордонних справ «Великої двадцятки» 20 лютого ц.р.
Нарада в Мехіко міністрів закордонних справ «Великої двадцятки» 20 лютого ц.р.

Міжнародний валютний фонд шукає більшої фінансової допомоги для захисту від наслідків боргової кризи в Європі. Проте США, Китай і Японія кажуть, що, насамперед, Європа мусить вдатися до рішучіших заходів, аби подолати свої власні проблеми.

Питання боргової кризи в Європі та укріплення системи антикризового захисту будуть головними темами наради міністрів фінансів країн G20, яка відбудеться в Мехіко 25-26 лютого.

МВФ планує розширити свою грошову базу, за допомогою залучення додаткових 500 мільярдів доларів, щоб допомагати країнам справлятися з наслідками боргової кризи.

Європейські країни пообіцяли надати близько 200 мільярдів доларів, проте інші країни висловлюють певні застереження щодо плану МВФ.

Японія заявила, що розглядає можливість надання МВФ 50 мільярдів доларів, проте поки що не зробила остаточного рішення в цій справі. Китай також пообіцяв виділити допомогу.

Цього тижня США заявили, що ресурси МВФ «не можуть замінити необхідність укріплення сильної, стабільної і надійної європейської системи антикризового захисту».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG