Спеціальні потреби

Подолання боргової кризи в Європі - у центрі уваги розмов у Римі


Керівники Німеччини, Франції, Італії та Іспанії розпочали консультації в Римі у пошуках шляхів подолання боргової кризу в Європі та зрушення її економіки.

У п’ятницю канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Фансуа Олланд, прем’єр-міністр Італії Маріо Монті і прем’єр-міністр Іспанії Мар’яно Рахой намагалися досягти певного консенсусу напередодні саміту Європейського Союзу, запланованого на 28-29 червня.

Проте керівники чотирьох економічно найпотужніших країн єврозони сіли за стіл переговорів з відмінними поглядами та інтересами щодо способів розв’язання кризи.

У той час як Меркель підтримує ідею жорстких заходів економії для контролю за державними витратами, Олланд закликає до збільшення урядових витрат для посилення економічного зростання.

Іспанія та Італія занепокоєні економічною дилемою, пов’язаною з дефіцитом та державними боргами і зростаючими ставками, які вони сплачують для фінансування урядових витрат.

Втім, рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 15 найбільших у світі банків та фінансових установ. Аналітик Крис Вілер зазначив, що економічна криза в єврозоні та фінансовий стан банків призвели до такого рішення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG