Спеціальні потреби

"Крим - це Україна. Сьогодні і завжди". Європа висловила солідарність з Україною в річницю анексії Криму


У десяту річницю анексії Криму Британія заявила, що ніколи не визнає претензії Росії на українську територію. Відповідну заяву оприлюднило МЗС країни.

“Десять років тому Росія незаконно і неприпустимо намагалася анексувати Крим”, - мовиться у заяві пресслужби відомства. - "Ми хочемо чітко заявити, що Сполучене Королівство ніколи не визнає незаконні претензії Росії на цей регіон (Крим) чи будь-яку українську територію”.

МЗС наголошує, що росіяни продовжують “жорстоку та систематичну кампанію зловживань і порушень прав людини” і закликає притягнути Росію до відповідальності.

Дипломатичне відомство Британії запевняє, що Британія “продовжуватиме робити все можливе, щоб зупинити військову машину Путіна та підтримувати Україну в їхній боротьбі стільки, скільки буде потрібно”.

Про те, що Крим залишається Україною, заявив і президент Європейської Ради Шарль Мішель.

У мережі Х (раніше Twitter) він написав: “Крим це Україна. Сьогодні і завжди. ЄС ніколи не піде від України. Європа жива в кожному місті та селі вашої великої землі”.

Шарль Мішель також наголосив, що українці воюють і за європейців. “Демократична боротьба України – це наша демократична боротьба”, - написав посадовець.

Десять років тому, 26 лютого 2014 року, тисячі мешканців Криму вийшли на протест проти незаконної анексії Криму Росією. В цей день в Україні відзначають День спротиву окупації Криму.

Як повідомив Голос Америки, цього дня низка світових політиків висловили солідарність з Україною і назвали Крим українським.

Дивіться також:

«Весь світ стоїть поруч з ними». Марш солідарності у Сієтлі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG