Спеціальні потреби

FBI розслідує погрози гаїтянам в школах та університеті Огайо після того, як Трамп заявив, що вони їдять котів і собак


Центр спадщини округу Кларк у м.Спрингфілд, штат Огайо. 11 вересня 2024 р. Фото: AP/Paul Vernon
Центр спадщини округу Кларк у м.Спрингфілд, штат Огайо. 11 вересня 2024 р. Фото: AP/Paul Vernon

ФБР оцінює серйозність погроз на адресу мігрантів у США з Гаїті у Віттенберзькому університеті після того, як кандидат на президента від Республіканської партії Дональд Трамп безпідставно заявив, що гаїтяни їдять котів і собак.

Напередодні через погрози відкрити вогонь по мігрантах з Гаїті у місті Спрингфілд, штат Огайо, місцева школа змушена була припинити навчання і закрити кампус на день.

ФБР долучилось після того, як схожі погрози на адресу мігрантів лунали в університеті та інших місцях в Спрингфілді, коли Дональд Трамп під час дебатів, а пізніше - його напарник, кандидат на віцепрезидента, сенатор від Огайо Джей Д. Венс неправдиво наголосили, що гаїтяни, які оселилися в місті, їдять котів і собак місцевих мешканців.

Віттенберзький університет в суботу ввечері оголосив, що всі заходи, заплановані на неділю, будуть скасовані через погрозу, надіслану електронною поштою. Студентів, викладачів і персонал застерегли бути надзвичайно обережними в кампусі.

"ФБР співпрацює з департаментом поліції Спрингфілда та Віттенберзьким університетом, щоб визначити правдивість нещодавніх погроз, щоб обмінятися інформацією та вжити відповідних слідчих дій", — йдеться в заяві польового офісу ФБР у м.Цинциннаті, Огайо.

Місцеві гаїтяни в Огайо заявляють, що бояться за свою безпеку.

Представниця Віттенберзького університету Карен Гербот заявила, що в неділю університет отримав другу погрозу, але рівень небезпеки "швидко зняли в кампусі".

Університет пізніше оприлюднив оновлене повідомлення, де повідомив, що принаймні ще один кампус отримав подібні погрози.

У дописі в соціальній мережі X місцевий коледж Clark State College повідомив, що змушений був скасувати заняття в четвер і п'ятницю "через безпекову ситуацію" в місті. Журналістам не вдалося зв’язатися із речником коледжу, щоб з’ясувати деталі безпекової ситуації.

В поліції Спрингфілда один з правоохоронців, який відмовився назвати своє ім'я, сказав виданню Reuters, що станом на ранок неділі, 15 вересня, в районі кампусу коледжу не було значної активності.

В неділю, 15 вересня, Джей Ді Венс під час кількох інтерв’ю різним каналам намагався виправдати безпідставні заяви щодо гаїтян. Він стверджував, що подібні заяви не є цілком безпідставними, оскільки допомогли привернути увагу до соціальних проблем регіону, які, за його словами, ігнорують ЗМІ.

Читайте також:

  • 16x9 Image

    Англомовна служба Голосу Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG