Спеціальні потреби

В США вакцинували від коронавірусу перших людей


Медсестра з Нью-Йорка Сандра Ліндсі стала однією з перших у США, хто отримав вакцину від COVID-19
Медсестра з Нью-Йорка Сандра Ліндсі стала однією з перших у США, хто отримав вакцину від COVID-19

В понеділок вранці в США стартувала кампанія щеплення від COVID-19. Однією з перших у країні, хто отримав вакцину виробництва Pfizer / BioNTech, стала медсестра з Нью-Йорка Сандра Ліндсі.

Сподіваюсь, це стане початком кінця дуже болісного періоду в нашій країні. Я хочу вселити довіру громадськості, що вакцина безпечна.
Сандра Ліндсі, медсестра

“Сьогодні я відчуваю надію та полегшення”, - сказала медсестра в коментарі журналістам, - “Я відчуваю, що одужання наближається. Сподіваюсь, це стане початком кінця дуже болісного періоду в нашій країні. Я хочу вселити довіру громадськості, що вакцина безпечна. Ми посеред пандемії, і кожен має докластися до того, щоб покласти цьому край”.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо на прес-конференції після початку вакцинації сказав: “Я вірю, що це зброя, яка закінчить цю війну”.

Перші громадяни у США отримали вакцину від COVID-19. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Президент США Дональд Трамп також відреагував на новини про перше щеплення. “Перша вакцина введена. Вітаю США! Вітаю світ!” - написав президент у своєму твіттері.

Фондові ринки також позитивно відреагували на новини про початок вакцинації у США.

Адміністрація США затвердила вакцину виробництва Pfizer / BioNTech для екстреного використання, в п’ятницю ввечері. Очікується, що в країні спочатку вакцинуватимуть медиків, які є на передовій боротьби із вірусом, а також мешканців будинків для людей літнього віку.

США стали шостою країною, яка схвалила цю вакцину після Великої Британії, Канади, Бахрейна, Саудівської Аравії та Мексики. Ця вакцина під час випробувань показала 95% ефективності проти COVID-19. Вакцину затвердили, попри занепокоєння щодо алергічних реакцій, які виникли у двох людей, що отримали щеплення у Великій Британії.

Дивіться також: Сухий лід для збереження вакцини Pfizer/BioNtech готують у Балтиморі.

Сухий лід для збереження вакцини Pfizer/BioNtech готують у Балтиморі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG