Спеціальні потреби

Німецький міністр закликав повернути Росію до «Великої сімки»


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель

«Велика сімка» індустріальних держав повинна терміново запросити Росію повернутися в організацію, заявив в інтерв’ю міністр економіки Німеччини Зіґмар Ґабріель.

«Росія – важливий глобальний гравець, а не регіональна держава, – сказав Ґабріель в інтерв’ю сайту Russlandkontrovers.de. – Ось чому я закликаю до повернення Росії в цю групу і до перетворення "Великої сімки" у "Велику вісімку"».

Сайт Russlandkontrovers.de створений Німецько-російським форумом, який був заснований в 1993 році і об’єднує більше 400 видатних діячів бізнесу, політики і науки.

Росія і країни «Великої сімки» (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) становили «Велику вісімку» до тих пір, поки в 2014 році Росію не усунули з неї у зв’язку з анексією українського півострова Крим.

Ґабріель, який очолює Соціал-демократичну партію Німеччини, заявив, що Росія залишається важливим економічним партнером для Німеччини і німецької промисловості, незважаючи на напруженість і проблеми останнього часу.

За його словами, зміцнювати міжнародні організації особливо важливо, коли є розбіжності, які потрібно подолати.

Він додав, що Росія рухається в політичному напрямку, який у багатьох відношеннях турбує Німеччину, однак процес реформ в країні триває.

«Росія не захоче втратити політичну та економічну інтеграцію з рештою світу, яка вже була досягнута, – вважає міністр. – Довгострокове виключення Росії тільки посилить існуючі розбіжності і не допоможе знайти політичне рішення».

Дивіться також: Гопко: Лише україномовні іноземці можуть бути на міністерських посадах

Гопко: Лише україномовні іноземці можуть бути на міністерських посадах. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:38 0:00

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG