Спеціальні потреби

Камала Гарріс каже, що не зустрічатиметься з Путіним без України


Архівне фото: віцепрезидентка США та кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс
Архівне фото: віцепрезидентка США та кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс заявила в інтерв’ю, яке транслювалося в понеділок, що в разі обрання президентом вона не зустрінеться з Володимиром Путіним для мирних переговорів, якщо Україна також не буде представлена.

"Не на двосторонньому рівні. Без України - ні. Україна повинна мати право голосу в майбутньому України", - сказала віцепрезидентка США в програмі "60 хвилин" CBS, відповідаючи на запитання, чи зустрінеться вона сам на сам з російським лідером, щоб домовитися про припинення до війни.

Адміністрація президента США Джо Байдена раніше відкидала можливість переговорів з Путіним.

Гарріс також повторила свою критику політики суперника-республіканця Дональда Трампа щодо України, назвавши її "капітуляцією" перед вторгненням, яке Москва почала в лютому 2022 року.

Раніше Трамп критикував масштабну військову та фінансову допомогу Вашингтона Україні та наполягав, що він може швидко досягти мирної угоди з Путіним.

"Дональд Трамп, якби він був президентом, Путін сидів би зараз у Києві. Він говорить, що може завершити це у перший день. Ви знаєте, що це? Це про капітуляцію", - сказала вона.

Київ побоюється, що така угода передбачатиме поступку Росії території на сході України, яку вона захопила після вторгнення.

Тим часом Гарріс заявила, що розгляне заявку України на вступ до військового альянсу НАТО, "якщо і коли вона дійде до цього моменту".

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG