Спеціальні потреби

Гарріс займається збором коштів на передвиборчу кампанію Байдена на тлі закликів до нього вийти з перегонів


Віцепрезидентка США Камала Гарріс на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні, 18 липня 20204 року
Віцепрезидентка США Камала Гарріс на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні, 18 липня 20204 року

Віцепрезидентка США Камала Гарріс агітувала за переобрання президента США Джо Байдена під час події зі збору коштів у Массачусетсі в суботу, незважаючи на те, що низка однопартійців та великих донорів виступають за зняття його кандидатури.

"Ми збираємося виграти ці вибори, - каже Гарріс. - Це буде нелегко, але ми — люди, які розуміють, що будь-що вартісне потребує важкої роботи".

Хоча вона згадала про хвилювання щодо кандидатури Байдена після поганих результатів дебатів минулого місяця, Гарріс не говорила про заклики до Байдена вийти з президентських виборів 2024 року.

У зборі коштів взяло участь 1000 людей, пожертви склали понад 2 мільйони доларів, за словами ведучого, знаменитого організатора весіль Браяна Рафанеллі. Серед учасників були заявлені такі знаменитості та співаки як Дженніфер Кулідж, Біллі Портер і Даррен Крісс.

У п’ятницю Байден і керівники виборчого штабу пообіцяли продовжувати його президентську кампанію проти колишнього президента США Дональда Трампа, кандидата від Республіканської партії, навіть коли основні донори дали зрозуміти, що вони не бажають відкривати свої чекові книжки, якщо 81-річний президент не зніме свою кандидатуру.

Криза довіри до здатності Байдена виграти вибори 5 листопада привернула увагу до Гарріс, яку вважають найбільш ймовірною заміною в разі, якщо Байден зійде з перегонів.

Згідно з трьома учасниками, події зі збору коштів Гарріс викликають додатковий інтерес у донорів, які хочуть дати сигнал, що вони готові об’єднатися навколо її потенційної заявки на прихід до Білого дому.

У суботу в Провінстауні Гарріс засудила екстремізм і нетерпимість, які, за її словами, відзначають бачення Америки Трампом.

"Зараз у нашій країні на ці свободи здійснюється нова атака, - сказала вона. - Прихильники переваги білої раси з’явилися на фестивалях прайду, озброєні штурмовою зброєю... Ми бачимо, як екстремісти розпалюють вогонь ненависті та гомофобії заради політичної вигоди".

"Побори його, Камало!" — гукнув хтось, викликавши хвилю схвалення.

Незважаючи на припущення про те, що Гарріс незабаром може замінити Байдена як кандидат від Демократичної партії, вона повністю підтримала його участь в перегонах.

"Він бореться за американський народ", - сказала вона в суботу.

Тридцять п’ять демократів Конгресу, понад 10% членів партії в Конгресі, публічно закликали Байдена, який перебуває в самоізоляції у своєму будинку в штаті Делавер через COVID-19, зняти свою кандидатуру, після дебатів з Трампом 27 червня.

Дебати викликали серйозне занепокоєння всередині партії щодо здатності Байдена виграти вибори або виконувати свої обов’язки ще чотири роки.

Лікар Байдена заявив у суботу, що у президента легкі симптоми COVID-19, але його стан покращується.

Кампанія Байдена сподівалася зібрати близько 50 мільйонів доларів великих пожертв у липні для Фонду перемоги Байдена, але станом на п’ятницю вона досягла менше половини цієї цифри, за словами двох поінформованих джерел.

Виборчий штаб назвав повідомлення про падіння збору коштів у липні перебільшеними, зазначивши, що передбачається падіння великих пожертвувань через відпустки. Цього місяця виборчий штаб планує провести ще 10 подій зі зборів коштів.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG