Спеціальні потреби

Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти від демократів й обирає свого кандидата у віцепрезиденти


Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає під час передвиборчого мітингу 30 липня 2024 року в Атланті.
Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає під час передвиборчого мітингу 30 липня 2024 року в Атланті.

Віцепрезидентка Камала Гарріс стала офіційною кандидаткою у президенти від Демократичної партії. Вперше в історії США на виборах глави Білого дому демократів представлятиме темношкіра жінка, донька іммігрантів, яка пройшла кар'єру в політиці та правоохоронних органах Каліфорнії.

Очікується, Гарріс оголосить у вівторок про свій вибір кандидата у віцепрезиденти для своєї кампанії проти колишнього президента Дональда Трампа та сенатора Джей Ді Венса.

Ймовірно, це оголошення буде оголошено перед виборчою подією у вівторок у Філадельфії.

Слідом запланований тур штатами, які відіграватимуть ключову роль у вирішенні переможців листопадових виборів, а кампанія Гарріс зупиниться у Вісконсині, Мічигані, Аризоні та Неваді.

Трамп обрав сенатора Джей Ді Венса своїм напарником під час з’їзду Республіканської партії минулого місяця.

Цього тижня Венс планує здійснити власний передвиборчий тур у штатах, де розгорнеться вирішальне протистояння – Пенсильванії, Вісконсині, Мічигані та Північній Кароліні.

Серед потенційних кандидатів Гарріс — губернатор штату Пенсільванія Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волц. Інші кандидати, що розглядаються, включають губернатора Кентуккі Енді Бешира, губернатора Іллінойсу Дж. Б. Прітцкера, сенатора США Марка Келлі та міністра транспорту Піта Буттиджича.

Гарріс швидко стала кандидаткою від Демократичної партії наприкінці минулого місяця після того, як президент Джо Байден оголосив, що він більше не балотуватиметься на наступний термін.

Кампанія Байдена провалилася після поганих результатів у дебатах проти Трампа, що спонукало до закликів до нього вийти з перегонів.

У статті використані матеріали Associated Press, Agence France-Presse і Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG