Спеціальні потреби

Іран готовий до відновлення ядерних переговорів із Заходом


Махмуд Ахмадінеджад
Махмуд Ахмадінеджад

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад говорить, що його уряд не відкидає можливості відновлення переговорів із Заходом щодо своєї ядерної програми. Але він хоче, аби західні лідери змінили те, що він називає, «брудною» поведінкою стосовно Ірану.

Виступаючи у четвер під час візиту до південної провінції Керман, Ахмадінеджад звинуватив Захід у створенні перепон у відновленні переговорів. Останній раунд іранських ядерних переговорів відбувся рік тому, і з того часу сторони не можуть дійти згоди щодо запропонованих умов їх відновлення.

Європейський Союз схвалив часткову заборону на імпорт іранської нафти цього тижня у рамках кампанії Заходу, покликаної змусити Іран зупинити її військову ядерну програму. ЄС та США звинувачують Іран у намаганнях створити ядерну зброю під прикриттям цивільної ядерної програми - звинувачення, яке Тегеран відкидає.

Також під час промови, Ахмадінеджад заявив, що санкції ЄС не є загрозою економіці Ірану та, на його думку, радше зашкодять країнам Євросоюзу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG