Спеціальні потреби

Іран готовий повернутися до ядерних переговорів


Голова іранської делегації на «ядерні» переговори Саїд Джалілі заявив, що його країна готова будь-коли продовжувати розмови з великими державами на тему своєї ядерної програми. Джалілі сказав, що його зустріч з представниками п’яти країн-постійних представників Ради Безпеки ООН і Німеччини може відбутися ще до або після запланованих на наступний місяць президентських виборів.

Він також повторив позицію Ірану, що він має право збагачувати уран. Впливові світові держави чинять тиск на Іран, щоб він припинив частину діяльності, пов’язаної із збагаченням урану.

Джалілі зробив таку заяву наступного дня після своєї зустрічі в Стамбулі з верховним координатором Європейського Союзу із закордонної політики і політики безпеки Кетрін Ештон для обміркування можливості проведення чергового раунду переговорів.

Також у середу голова групи експертів МАГАТЕ Герман Некертс заявив, що окремі розмови з Іраном закінчилися без досягнення угоди щодо дати дальших переговорів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG