Спеціальні потреби

Президент Ірану засудив Голокост


Гасан Роугані
Гасан Роугані
Відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН, новий президент Ірану Гасан Роугані засудив Голокост, заявивши, що ігнорувати злочини нацистів проти єврейського населення в роки Другої світової війни неприпустимо.

Заяви Роугані свідчать про те, що він прагне дистанціюватися від свого попередника - Махмуда Ахмадінежада, який неодноразово заперечував сам факт систематичного винищення євреїв нацистами.

Водночас президент Ірану заявив, що жертви Голокосту не повинні переслідувати інших - маючи на увазі окупацію Ізраїлем палестинських територій.

Ірану нічого приховувати, заявив Роугані, підкресливши при цьому, що він вірить у можливість вирішення суперечки з приводу іранської ядерної програми шляхом переговорів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG