Спеціальні потреби

Іран попередив США щодо визнання Революційної гвардії терористичною організацією


Революційні гвардійці під час церемонії в портовому місті Бушер
Революційні гвардійці під час церемонії в портовому місті Бушер

Іран застеріг Сполучені Штати від визнання Революційної гвардії, відомої також як Корпус вартових Ісламської революції, терористичною організацією, кажучи, що це поставило б США на бік терористичного угруповання «Ісламська держава».

Представник іранського уряду Мохаммад Нобахт заявив репортерам у вівторок, що службовці гвардії є «захисниками нації», і якщо Сполучені Штати визнають цю військову одиницю терористичною організацією, «вони поставлять себе у табір терористів».

«Будь-яка країна, яка займає таку позицію щодо Революційної гвардії, поділятиме думку з терористами «Даїш» («Ісламської держави»)», сказав він.

Американські засоби масової інформації дають зрозуміти, що президент Дональд Трамп може визнати Революційну гвардію терористичною організацією в рамках частини стратегії збільшення тиску на Іран з приводу її ядерної програми.

Представник іранських збройних сил Масуд Джазаєрі заявив агентству ISNA, що коли Трамп визнає гвардійців терористами, Іран «знову провчить американців».

«Як здається, адміністрація Трампа розуміє лище лайку, і потрібно удару для зрозуміння нового значення сили у світі», сказав командувач Революційної гвардії.

Дивіится також: Унікальна історія про те, як мужність українців із Золочева врятувала життя майбутньому лауреату Нобелівської премії

Як врятований українською родиною єврейський хлопчик став Нобелівським лауреатом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:29 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG