Спеціальні потреби

В Іраку загинуло ще восьмеро людей


У трьох іракських містах сталися нові атаки, в результаті яких щонайменше восьмеро людей загинуло і десятки отримали поранення. День раніше, в нападах на мусуьман-шиїтів, загинуло понад 70 людей. Це викликає занепокоєння щодо можливості спалаху релігійно мотивованої війни із сунітською меншістю.

Офіційні особи заявили, що самогубна атака сталася після сутичок між збройними формуваннями та іракськими військовими, у яких загинуло троє солдатів. Сутичка сталася в місті Тармія, що на північ від Багдада.

У населеному пункті Туз Хормато, також на північ від столиці, вибухнули два заміновані автомобілі. Троє людей загинуло і 38 отримали поранення. Від вибухів замінованих автомобілів у Кіркуку загинуло щонайменше двоє людей. Обидва міста розташовані в районі, який іракські курди хочуть включити до свого автономного регіону. Однак проти такого кроку виступає центральний уряд Іраку.

Ірак переживає найсерйознішу хвилю насильства від грудня 2011 року, коли американські війська залишили країну.

У результаті вибухів замінованих автомобілів та атак нападників-смертників у понеділок загинуло щонайменше 76 людей. Атаки збільшили кількість людей, які загинули в результаті конфесійно мотивованої хвилі насильства до понад 200, включно із 70, які загинули у п’ятницю минулого тижня в ряді бомбових атак, скерованих проти мусульман-сунітів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG