Спеціальні потреби

Китайські кораблі прибули у район контрольованих Японією спірних островів


Японія повідомила, що чотири китайські кораблі ввійшли у води неподалік спірних, але контрольованих Японією, островів у Східнокитайському морі. Суперечка між між Японією і КНР з приводу цих островів продовжується.

Берегова охорона Японії заявила, що у четвер китайські розвідувальні кораблі провели кілька годин у 22-кілометровій зоні, що оточує острови. Як сказано, це вперше за три тижні, що китайські кораблі увійшли в зону, яку Японія вважає своїми територіальними водами.

Цей крок викликав «рішучий протест» з боку Міністерства закордонних справ Японії. У відповідь на це Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що китайські кораблі провели «рутинні патрулі» з метою гарантування суверенітету країни.

Як стало відомо, минулого тижня обидві країни вели таємні переговори в Шанхаї для врегулювання суперечки з приводу островів, які розташовані у багатому на рибу районі й оточені можливими ресурсами нафти й газу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG