Спеціальні потреби

На АЕС Фукусіма стався витік 300 тонн радіоактивної води


На прибережній аварійній атомній електростанції Фукусіма стався витік близько 300 тонн радіоактивної води, повідомив на прес-конференції головний менеджер компанії-оператора АЕС Tokyo Electric Power Company (TEPCO). За його словами, вода випромінює радіацію в 100 мілізівертів на годину. За даними експертів, при опроміненні в 50 мілізівертів, є серйозна загроза розвитку онкологічного захворювання, а при 300 мілізівертів починається променева хвороба.

Як зазначив представник TEPCO, 100 мілізівертів є еквівалентом верхньої межі опромінення для співробітників АЕС протягом п'яти років. «Можна сказати, що рівень радіації, який ми виявили, настільки сильний, що може дати за годину п'ятирічну дозу опромінення», - сказав представник компанії.

Експерти намагаються встановити причини витоку води, яка використовується для охолодження реакторів. Істотних змін рівня радіації за межами території АЕС не зафіксовано.

Експерти вважають, що радіоактивна вода не потрапила в Тихий океан.

Раніше, компанія заявила, що з території АЕС все ж є витік води в океан. У зв'язку з цим, уряд Японії надає допомогу у ліквідації наслідків аварії на Фукусімі.

Інцидент на АЕС Фукусіма стався в березні 2011 року після землетрусу і цунамі в регіоні. В даний час цистерни для зберігання радіоактивної води, яка використовується для охолодження реакторів, практично переповнені.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG