Спеціальні потреби

Пентагон: війська КНДР стануть "додатковими тілами на полі бою"


Заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх
Заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх

Для України не буде жодних нових обмежень на використання американської зброї проти північнокорейських сил, якщо вони вступлять у бій проти українських сил. Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх в понеділок.

Вона повідомила, що північнокорейські війська, "цілком ймовірно", рухаються в напрямку в Курська, однак у США немає подробиць щодо кількості військ чи обладнання, яке вони мають.

"За нашими оцінками, приблизно 10 тисяч переїжджають на навчання у східну Росію, яка збирається посилити російські сили, - сказала вона. - Нас все більше турбує намір Росії використати цих солдатів у боях або для підтримки бойових дій проти українських військ у Курській області Росії, поблизу кордону з Україною".

Високопосадовиця підкреслила, що ці дії РФ "означатимуть подальшу ескалацію та підкреслюватимуть зростаючий відчай президента Путіна, оскільки Росія зазнала надзвичайних втрат на полі бою".

Сінгх додала: "Питання полягає в тому, що принесуть ці види сил. Це додаткові тіла на полі бою".

За її словами, Вашингтон, Київ та союзники уважно стежать за розвитком подій, й США залишаються відданими підтримці та збільшенню безпекової допомоги Україні.

Вона також заявила, що міністр оборони США Ллойд Остін у середу зустрінеться у Вашингтоні із міністром оборони Південної Кореї Кімом Йоном Хеном.

Як раніше повідомляв Голос Америки, у НАТО підтвердили, що північнокорейські війська уже розгорнуто в Курській області.

Оглядачі припускають, що залучення тисяч північнокорейських солдатів "посилить тиск на втомлену та перенапружену армію України", однак водночас вони можуть мати й досить обмежений вплив на ситуацію на полі бою через відсутність належної підготовки та на тлі масових втрат російської армії.

У статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG