Спеціальні потреби

Кремль виключає можливість повернення Криму Україні


У вівторок Росія заявила, що не поверне Криму Україні незважаючи на погрози з боку США і Європейського Союзу не скасовувати санкції проти РФ, запроваджені у зв’язку з її анексією торік півострова.

«Немає ніякої окупації Криму. Крим - це регіон Російської Федерації. Тема наших регіонів не підлягає обговоренню ні з ким», - сказав журналістам речник Кремля Дмитро Пєсков.

Російський парламент ухвалив анексію Криму 21 березня після того, як мешканці півострова підтримали такий крок на референдумі. Москва неодноразово заявляла, що Україні Криму не поверне.

Російські сили вже були захопили контроль над Кримом після відсторонення підтримуваного Москвою президента України Януковича - крок, який російська влада називає переворотом, що поставив під загрозу безпеку переважно російськомовного населення Криму.

У понеділок речниця Державного департаменту США Джен Сакі заявила, що американські санкції збережуться доти, поки триватиме окупація півострова Росією.

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що Євросоюз дотримуватиметься позиції невизнання анексії Криму, при цьому зберігаючи, серед іншого, й санкції проти Росії.

З часу анексії Росією українського Криму, популярність президента Володимира Путіна стрімко зросла.

Дивіться також: Сакі розповіла, що тепер США думають про Крим

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG