Спеціальні потреби

США можуть запровадити нові тарифи щодо Китаю на 200 мільярдів доларів - ЗМІ


Президент США наступного тижня може накласти додаткові тарифи на імпорт з Китаю обсягом 200 мільярдів доларів. Про це повідомляє Bloomberg News.

Видання відзначає, що президент ще не ухвалив остаточного рішення і також може запровадити нові тарифи кількома кроками. Подейкують, що американські тарифи на імпорт з Китаю можуть сягнути 25 відсотків і можуть торкнутись морепродуктів, горіхів, фруктів та викопних речовин.

Раніше, у відповідь на слова президента США про можливість запровадження тарифів обсягом 250 мільярдів доларів на товари з Китаю, у Китаї заявили, що можуть запровадити тарифи на імпорт із США обсягом 60 мільярдів доларів. Минулого тижня переговори представників урядів Китаю та США з приводу торгівельної політики не принесли результату. У США торгівельна війна із Пекіном обернулась скороченням у деяких галузях.

Президент Трамп у серії твітів закликав американців мати терпіння і переконував, що США зрештою виборють для себе більш вигідні торгівельні угоди на міжнародному рівні, але це потребуватиме невідступності. Політика Трампа у царині торгівлі раніше, як повідомлялося, призвела до обіцянок поступок з боку ЄС та Мексики.

Дивіться також: Америка прощається з Джоном Маккейном

Америка прощається з Джоном Маккейном. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG