Спеціальні потреби

У Лівії розбився американський винищувач, пілоти живі


У Лівії розбився американський винищувач, пілоти живі
У Лівії розбився американський винищувач, пілоти живі

За повідомленням військового командування США, у Лівії розбився американський винищувач. Тим часом, міжнародна військова операція, мета якої є знищити засоби протиповітряної оборони лівійського лідера Муаммара Каддафі і захистити цивільне населення від його військ – триває.

Речник військового командування США сказав, що причиною падіння літака ймовірно стала технічна несправність, а не збиття ворожим вогнем. Він повідомив, що обом членам екіпажу літака вдалося катапультуватися і рятувальники знайшли їх у задовільному стані.

У понеділок американський генерал Картер Гем зазначив, що коаліція розширить зону заборених польотів над Лівією, передбачену резолюцією ООН. Проте він сказав, що бомбардування союзницькими силами поступово припинятиметься, якщо не буде несподіваних нових атак з боку лівійських урядових сил.

Генерал Гем додав, що коаліція не має повноваження постачати пряму допомогу повстанцям, які минулого місяця розпочали кампанію проти 42-річного правління Муаммара Каддафі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG