Спеціальні потреби

Американські літаки провели рейд на табір «Ісламської держави» в Лівії


Місто Сабрата у західному районі Лівії
Місто Сабрата у західному районі Лівії

За повідомленням офіційних джерел, американські літаки здійснили авіаудари по навчальному таборі угруповання «Ісламська держава» у західному районі Лівії неподалік кордону з Тунісом.

У результаті авіаударів, які проведено в п’ятницю вранці, було знищено будинок у містечку Сабрата, що на захід від Тріполі. Це район діяльності цього екстремістського угруповання.

Місцеві офіційні особи заявили, що загинуло щонайменше 40 людей. Представники західних країн заявили New York Times, що серед убитих було понад 30 рекрутів «Ісламської держави».

За повідомленням, західні офіційні особи сказали, що мішенню авіарейду був «високопоставлений туніський керівник», причетний до двох торішніх великих терористичних атак в Тунісі.

Сполучені Штати визнали, що здійснили рейди в Лівії у щонайменше двох випадках протягом останніх кількох місяців, включно із знищенням голови «Ісламської держави» в Лівії під час атаки на місто Дерна у листопаді минулого року.

У Лівії панує хаос і політична непевність з часу усунення від влади диктатора Муамара Кадафі у 2011 році. Терористичне угруповання «Ісламська держава» використало політичні зміни для поширення своєї діяльності у цій північноафриканській країні.

Дивіться також: Ось чому Apple не "ламає" iPhone терориста на вимогу ФБР

Ось чому Apple не "ламає" iPhone терориста на вимогу ФБР. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG